bogdanburci

Apr 03 th @ 1:00 pm

Trends en ontwikkelingen webdesign 2017

3 comments

Wij hebben voor u alle trends en ontwikkelingen van 2017 op een rijtje gezet. Mocht u bezig zijn met een nieuwe website of heeft u plannen om uw website te wijzigen, houd dan deze trends en ontwikkelingen in uw achterhoofd.

Mobielvriendelijk

Een webdesign houdt meer in dan alleen een mooie layout. Gebruiksvriendelijkheid speelt tegenwoordig een belangrijke rol bij het ontwikkelen van een webdesign. De website wordt namelijk niet alleen bezocht via desktop. Sterker nog, uit onderzoek van Adobe wordt verwacht dat eind 2017 het aantal internetgebruikers meer op mobiel zoekt, in plaats van op de desktop. Ook Aim4Solutions is hiervan op de hoogte en houdt dan ook rekening met deze trends tijdens het ontwikkelen van een webdesign. De website moet overzichtelijk en inhoudelijk goed leesbaar zijn op zowel desktop, tablet als mobiel.

Onderscheiden van de concurrent

Tegenwoordig is men er van bewust dat de website het visitekaartje is van een organisatie. Het geeft een eerste indruk die men maakt op hun potentiële klanten. Het laatste jaar is dan ook te zien dat webdesign een steeds belangrijkere rol is gaan spelen bij organisaties. Men wil zich onderscheiden van hun concurrenten, ze willen een eigenzinnige en uitbundige website met een moderne uitstraling.

Afbeeldingen die bewegen

Tegenwoordig is het gebruik van afbeeldingen die kunnen bewegen een trend. Dit noemt men Cinemagraphs. In principe zijn dit GIF-animaties dat ervoor zorgt dat een statische afbeelding dynamisch wordt. Cinemagraphs zorgen ervoor dat extra aandacht op specifiek punt gevestigd wordt. Dit jaar gaan we zeker nog meer zien van het gebruik van Cinemagraphs.

Welke kleur is populair in 2017

De kleuren van een website is één van de basisprincipes voor een goede webdesign. Ook de kleur van een website is trendgevoelig, zo was het voorheen een trend om zakelijke kleuren te gebruiken, zoals grijs, wit en zwart. Echter verwachten ze dat in 2017 een trend wordt om de kleur roze te gebruiken, Millennial Pink om precies te zijn. PANTONE Fashion Color Report Spring 2017 verwachten naast Millennial Pink ook de volgende kleuren veel terug zien in designs van 2017:

Naam kleur Kleur Hexacode
Niagara #578CA9
Primrose Yellow #F3CF55
Lapis Blue #004B8D
Island Paradise #95DEE3
Greenery #88B04B
Pink Yarrow #CE3175
Kale #5A7247
Hazelnut #CFB095


Is uw website nog niet up-to-date?

Wilt u graag dat uw website ook up-to-date is met de nieuwste trends en ontwikkelingen, bekijk wat de mogelijkheden zijn op het gebied van webdesign van Aim4Solutions. Neem contact met ons op.

IT-outsourcing, Trends 2017, Webdesign, Website
Author

bogdanburci

Welkom bij Aim4Solutions

Welkom bij AIm4solutions! Ons team bestaat uit 40 IT-developers die gecertificeerd en gespecialiseerd zijn. Wij bieden u IT-ondersteuning, advies en development voor onder andere; E-commerce & webshops, websites, webbased apps.

Recente Posts
Archief
Categorie
Tags